Bitne promene životnih navika za bolju erekciju

bolja erekcija

Seks nije samo stvar uživanja ili stvaranja potomstva, on može imati i brojne prednosti po naše zdravlje.

To znači da nezdrave životne navike, koje se vrlo lako mogu usaditi u dnevnu rutinu svih nas, mogu da utiču na seksualni život.

S obzirom na to da je bolje sprečiti nego lečiti predstavljamo vam bitne promene životnog stila koje mogu unaprediti erekciju, a samim tim i zadovoljstvo seksualnim životom.

Fizička aktivnost

Trčanje, šetnja, plivanje, fitnes – opcije su razne, kao i benefiti koje iz njih proizilaze.

Bavljenje fizičkim aktivnostima blagotvorno deluje na krvotok, a samim tim i na postizanje i održanje erekcije.

Vežbe poput trbušnjaka, čučnjeva i sklekova jačaju muskulaturu i čine telo atraktivnijim, što posredno može doprineti boljem seksualnom žvotu.

Osim toga, vežbanjem se u mozgu oslobađa endorfin koji pozitivno utiče na raspoloženje, koje je takođe važan preduslov za dobar seks.

Pravilna ishrana

Osim redovnog vežbanja, pravilna ishrana je izuzetno važna za kompletno zdravlje, pa tako i za potenciju.

Određenom hranom se može uticati na poboljšanje potencije, a zgodno je i poznavati namirnice koje nam mogu biti od pomoći na dnevnom nivou.

Na primer, u slučaju nedostatka energije, korisno je pojesti banane ili jagode, a u slučaju nervoze ili izloženosti stresu, čaša crvenog vina može biti pravi melem za telo i dušu.

Izbaciti cigarete i alkohol

Pušenje može ugroziti seksualni život na mnogo načina: smanjenjem dotoka krvi do penisa, osećajem nervoze i nedostatkom snage.

Istraživanja pokazuju da utiče i na smanjenje seksualne želje kod muškaraca. Ukoliko ste pušač, pokušajte da ostavite cigarete i primetićete poboljšanje seksualnog nagona.

Kada je reč o alkoholu, ključ je u umerenosti: čaša vina posle ručka ili pivo u trenucima opuštanja mogu biti dobri za raspoloženje i zdravlje, a sve preko toga može se negativno odraziti na postignuće u krevetu.

Dovoljno sna

Nedostatak sna može da ima ozbiljne negativne posledice po libido.

Prema istraživanjima muškarci koji spavaju manje od 5 sati noću imaju manje količine testosterona. Stoga dovoljno sna, odnosno 7 do 8 sati, može pozitivno uticati na seksualne performanse.

Telesna težina

Gojaznost spada u mnogobrojne moguće uzroke erektilne disfunkcije.

Jedna studija pokazala je da gojazni muškarci imaju do 2 i po puta veći rizik od erektilne disfunkcije u odnosu na one koji imaju normalnu telesnu težinu.

Pridržavanjem prve dve stavke ovaj problem moguće je prevazići i tako poboljšati svoje kompletno zdravstveno stanje, uključujući i potenciju.

Stres

Stres je danas sastavni deo života brojnih ljudi. Ipak, ljudi se međusobno razlikuju po tome kako se nose sa stresom.

Tehnike poput meditacije, masaža i zauzimanje drugačijeg stava prema stvarima koje nisu u našoj moći može drastično promeniti reakcije organizma na stres.

Osećanja

Studija koja je sprovedena na Univerzitetu u Čikagu pokazala je da osećanja koja „gutamo“, odnosno zadržavamo u sebi negativno mogu da se odraze i na seksualni život. „Što smo više neusaglašeni, manje smo u stanju da budemo u kontaktu sa svojim emocijama, a samim tim i sa partnerom.

Neusaglašenost kod oba partnera povezana je sa većim stepenom nezadovoljstva, kao i sa seksualnim i partnerskim teškoćama u vezama.

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

PORUČI ODMAH!